euvotez.com

Intrebari frecvente

1. La ce ne ajuta euvotez.com?

Aplicatia euvotez.com va ajuta pe voi, pe noi, pe toti romanii din diaspora, prin a oferi informatii utile in timp real. Mai mult, va invitam sa folositi aplicatia pentru a trimite informatii legate de numarul de persoane care au stat la coada la vot, precum si numarul persoanelor care au reusit sa voteze.

De exemplu, pe 2 noiembrie, s-a zis ca am fost in Londra cateva sute de alegatori care nu au putut vota. Din experienta proprie, va pot spune ca am fost cateva sute (nu stie nimeni cati, nici macar cu aproximatie) ramasi in strada doar la Institutul Cultural Roman, fara sa mai numar oamenii care au renuntat si au plecat. De aceea va incurajam sa folositi euvotez.com si sa ne numaram singuri.


2. In ce tari poate fi folosita aplicatia euvotez.com?

Aplicatia euvotez.com poate fi folosita in intreaga diaspora.


3. De ce trebuie sa ma inregistrez cu Facebook sau Twitter?

Inregistrarea cu Facebook sau Twitter este necesara pentru a reduce numarul de abuzuri. Fiecare utilizator inregistrat poate trimite estimari pentru o singura sectie de votare. Altfel, persoane cu intentii "neprietenoase" pot trimite date incorecte pentru mai multe sectii de votare.


4. Ce informatii colectam la inregistrarea cu Facebook sau Twitter?

Pe scurt

Nu colectam nici un fel de informatie personala sau privata. Tot ce primim de la Facebook, respectiv, Twitter, este username-ul dvs., care oricum este public.

Explicatie mai lunga

Cand dati click pe butonul de login cu Facebook sau Twitter, veti fi redirectionat catre platformele social media - Facebook.com, respectiv, Twitter.com. In momentul redirectionarii, pe Facebook/Twitter va aparea o caseta care va explica ce informatii colecteaza aplicatia euvotez.com.

Veti vedea ca aplicatia euvotez.com nu colecteaza nici un fel de informatii personale sau private despre contul dvs. Tot ce primim este username-ul dvs., care oricum este public.

Ba mai mult, cand ajungeti pe pagina de Facebook, respectiv, Twitter, trebuie sa dati click pe "Accept" inainte de a fi logati pe aplicatia euvotez.com

Daca inca aveti dubii, va rugam sa consultati documentatiile oficiale din partea celor de la Facebook si Twitter.


5. Cine sponsorizeaza aplicatia euvotez.com?

Aplicatia euvotez.com este construita si intretinuta in mod voluntar de echipa euvotez.com. Aceasta aplicatie nu a fost contruita cu scopul de a scoate profit sau a avea alte beneficii, materiale sau financiare. Va rugam sa ne intelegeti ca lucram in acelasi timp full-time, si ne ocupam de platforma euvotez.com in timpul nostru liber.

Am primit sugestii de la multi dintre voi legat de imbunatatirea aplicatiei si va asiguram ca incercam sa facem ce putem mai bine in timpul alocat. Va multumim!


6. Cum pot ajuta echipa euvotez.com?

Cel mai simplu mod de a ne ajuta este sa va invitati toti prieteni din diaspora sa foloseasca aplicatia euvotez.com cu incredere. De asemenea, aveti disponibil materiale de promovare pe care le puteti tipari si distribui la sectiile de votare pe 16 noiembrie 2014.


7. De ce mi se cere locatia cand apas pe "Vreau sa votez aici" si "Trimite estimarea"?

Aplicatia foloseste locatia dvs. cand trimiteti estimate pentru a preveni abuzuri si a garanta validitatea datelor trimise (si afisate). Cu alte cuvinte, ne asiguram ca folositi aplicatia sa confirmati prezenta la o sectie de votare din apropierea dvs.


8. In apropierea mea exista o singura sectie de votare. Cum ma va ajuta aplicatia euvotez.com in situatia aceasta?

Participarea tuturor romanilor din diaspora este importanta pentru a oferi un numar estimativ al oamenilor nevoiti sa astepte la sectiile de votare. In momentul acesta, nu exista o modalitate concreta de a estima numarul romanilor din diaspora care se prezinta la vot (si nu pot vota).


9. Cum gestionati faptul ca un singur individ poate sa-si creeze mai multe conturi de Facebook sau Twitter?

In primul rand, nimeni nu poate garanta 100%, in aceasta situatie, ca nu exista utilizatori cu intentii mai putin "prietenoase". Ceea ce putem face noi este sa impiedicam abuzul pe cat de mult posibil. Acest lucru trebuie sa ia in calcul si usurinta cu care utilizatorii legitimi pot folosi aplicatia. Trebuie sa existe un echilibru.

In al doilea rand, cate conturi poate crea o persoana? Cateva zeci. Pentru Facebook si Twitter devine suspicios daca acelasi utilizator isi face 10-20 de conturi in 30 de minute. Ba mai mult, chiar daca un utilizator are 20-30 de conturi, va trebui sa se logheze cu fiecare pe rand, pe mobil, in apropierea unei sectii de votare din diaspora.

Si nu in ultimul rand, fiecare utilizator poate face check-in la o singura sectie de votare la un moment dat. Astfel, in loc de 1000 de persoane care asteapta, pot fi raportate 1030 - o variatie nesemnificativa, avand in vedere ca in mod sigur exista deja persoane la sectia de votare care nu au facut check-in.

In concluzie, efortul depus este considerabil, iar rezultatul este infim.


10. De unde pot descarca aplicatia euvotez.com?

Aplicatia nu se descarca din App Store sau Google Play. Site-ul euvotez.com este aplicatia in sine. Acceseaza site-ul folosind browser-ul de pe smartphone, inregistreaza-te cu contul de Facebook, Twitter sau Google si trimite estimari de la sectia de votare unde te afli.

contact@euvotez.com
comunicat de presa
material de presa
© 2019 euvotez.com